koristni članki

Kako izbrisati stike iz telefona iz Facebooka

Facebook strašen, grozen, nič dobrega, zelo slab teden se nadaljuje. Čeprav je funkcija družbe "uvoz stikov" družbenega omrežja že zelo, zelo dolgo, ste na to verjetno pozabili. Če želite, da Facebook prepreči zapolnitev vrzeli, tako da od vas zbira podatke o svojih prijateljih - ali še huje, zapise o vaših klicnih podatkih -, preprosto zaustavite naprave.

Kaj ste že povedali Facebooku?

Če si želite ogledati stike, ki ste jih že naložili na Facebook, boste želeli obiskati Facebook stran Upravljanje povabil in uvoženih stikov. Morda boste rahlo šokirani, ko vidite odprta vabila mnogih, mnogo let nazaj še vedno aktivnih - le malo kimajte proti virusnim vidikom družbenega omrežja, ko se je še spuščalo od tal (in bolj kolegijsko zbirališče kot še kaj). Jih lahko izbrišete; kdo danes povabi na Facebook?

Spodnji del strani prikazuje vse stike, ki jih je Facebook uvozil od vas - kar zveni zmerno, vendar je to praksa, ki ste jo verjetno dali dovoljenju storitve v nekem trenutku svoje zgodovine Facebooka. Eno upanje.

Če se resnično želite, lahko poiščete te stike po imenu, verjetno pa je bolje, da jih vse zbrišete v enem velikem naletu. Kliknite povezavo »Odstrani vse stike«, potrdite izbris s pritiskom na »Odstrani« in vzemite majhen trenutek k sebi, medtem ko Facebook čisti te podatke - še enkrat upam.

Medtem ko bo vaše množično brisanje Facebook orodje »predlog prijateljev« postalo manj uporabno, je to majhna cena, ki jo boste morali plačati za pomoč prijateljem, če ne bodo delili podatkov o njih, ki so jih sami izbrali, da jih ne bodo dali v skupno rabo s Facebookom. Iskanje prijateljev na Facebooku je enostavno; postati dober vodja podatkov je malo zahtevnejši, a povsem dosegljiv.

Isti trik lahko izvedete tudi za stike, ki ste jih naložili prek Facebookove aplikacije Messenger. Samo kliknite to povezavo, če si želite ogledati svoje zbirke podatkov.

Kot doslej lahko izbrišete vse stike, zato bodo priporočila prijateljev Facebooka manj uporabna in tudi socialnemu velikanu pomagala, da se o svojih prijateljih nauči več, kot so želeli, vsaj od vas.

Stikov ne znova naložite samodejno

Majhna prepir glede Facebooka je, da če ste že vklopili nastavitev, ki omogoča, da naprava samodejno uvozi kontaktne podatke vaših prijateljev na Facebook, brisanje teh podatkov ne bo prineslo nič dobrega - le naslednjič bo znova sinhroniziral naslednje čas uporabe aplikacije. Popravimo to.

V aplikaciji Facebook tapnite ikono hamburgerja. V Androidu boste iskali možnost Nastavitve aplikacije. V iOS-u boste morali na dnu zaslona tapniti Nastavitve, nato Nastavitve računa, nato Splošno.

V kateri koli različici aplikacije boste nato iskali možnost o nalaganju stikov - verjetno s podnaslovom »Samodejno naloži nove in posodobljene kontakte.« Tapnite to in jo spustite, da preprečite, da bi Facebook samodejno ponovno naselil stike, ki ste jih pravkar izbrisali. .

In ker Facebook s tem procesom čim bolj olajša, boste morali tudi potegniti ločeno aplikacijo Messenger in tam prestaviti podobno stikalo. Ko ste v programu Messenger, v zgornjem levem kotu aplikacije tapnite sliko profila. Na zaslonu "Ja" poiščite možnost Ljudje, tapnite jo in nato izberite možnost "Sinhroniziraj stike".