zanimivo

Kako izklopiti povezavo za samodejno prijavo v Gmailu in Chromu

Morda ste opazili, da zadnja posodobitev za Chrome vključuje spremembo načina sinhronizacije brskalnika z vašim Google Računom. Če se prijavite v Gmail ali odjavite iz njega, bo vaš Google račun samodejno vpisan v Chrome ali iz njega.

Če se to zgodi, vaši zaznamki, shranjena gesla in drugi sinhronizirani podatki ne bodo dostopni, dokler se ročno ne prijavite, da ne omenimo, da vas nasilno odjavi tudi iz vseh drugih Googlovih storitev. Po drugi strani pa se bo vaš Google Račun prijavil v Chrome, če se slučajno prijavite v katero koli Googlovo storitev. Če imate omogočeno Google Sync, bodo tudi vsi vaši podatki sinhronizirani, tudi če ste v računalniku, ki ga običajno ne uporabljate.

Nekoliko čudna sprememba, odkrito povedano. V preteklosti se je Googlov račun, prijavljen v Chrome, lahko razlikoval od tistega, ki je bil prijavljen v Gmail, Drive ali YouTube. Uporabniki bi ostali vpisani v sinhronizacijo z Googlovim Chromom, tudi če so odjavljeni iz Gmaila in obratno. Vendar pa so po posodobitvi različice Chrome različice 69 nekateri uporabniki začeli prijavljati, da so samodejno odjavljeni iz Chroma, in od različice 71 je Google začel samodejno prijavljati uporabnike.

Niso vsi zadovoljni s spremembo. Samodejna odjava in prekinitev sinhronizacije povzroča zmedo pri nekaterih uporabnikih, ki so navajeni na skok med več Gmail računov. Uporabniki, ki razmišljajo o zasebnosti, so sumljivi, da se Google prisilno vpisuje v svoje račune, saj to naredi njihove podatke potencialno dostopne in sledljive, če se kdaj prijavijo v Googlovo storitev iz Chroma.

Adrienne Porter, Googlov inženir, ki deluje na Chromu, je razloge za to pojasnil na Twitterju, ki se večinoma izkaže, da je manj verjetno, da bi slučajno sinhronizirali podatke v napačne račune na več uporabniških napravah. Prav tako je pojasnila, da to ne pomeni, da se podatki brskanja spremljajo ali shranjujejo, saj je zaradi tega vaš račun treba "sinhronizirati", kar mora biti ločeno omogočeno. Vendar pa se, kot nekateri poudarjajo, zdi, da gre pri tem za to, da bodo uporabniki bolj verjetno omogočili sinhronizacijo računa.

Ne glede na to, ali ste uporabnik z več računi, ki ga motijo ​​dodatni koraki, ali ste zaskrbljeni zaradi posledic za zasebnost, tukaj je treba vedeti, kako se izogniti težavi.

To je za zdaj mogoče popraviti

Če ste opazili to nenavadno spremembo in jo želite popraviti, imamo nekaj dobrih novic ... in nekaj potencialno slabih novic.

Dobra novica je: za zdaj lahko to funkcijo izklopite, če vam povzroča težave. Slaba novica je, da je možno, da bi ta popravek lahko bil le začasen zavoj, ki ga lahko Google kadar koli razveljavi. Vendar bi moralo delovati za zdaj.

Seveda obstaja tudi vedno potencial, da bi Google lahko novo funkcijo v celoti razveljavil, če dobi dovolj negativnih povratnih informacij o njej. Tiho bomo upali, da bo tako.

Vsekakor s tem hitrim opozorilom izključimo to nadležno povezavo med računom.

Onemogoči samodejno odjavo iz Google Chrome Sync

Naslednja metoda bo delovala na vseh namiznih različicah brskalnika Chrome, pa tudi na ChromeOS-u in na napravah Android.

Odprite novo okno brskalnika Chrome, nato vtipkajte ali kopirajte in prilepite naslednji naslov v naslovno vrstico: chrome: // flags / # account-consistency

Odprla se bo nova stran s seznamom elementov s spustnimi meniji ob vsaki. Stran bi vas morala samodejno vrniti na polovico do želenega elementa, " Skladnost identitete med brskalnikom in vrčkom piškotka ", v menijskem polju poleg njega pa naj bi pisalo " Privzeto.

Če želite onemogočiti povezavo za prijavo, kliknite spustni meni in ga nastavite na » onemogočeno «. Ko to storite, morate znova zagnati Chrome. To začne veljati šele, ko se Chrome v celoti zažene, zato ne pozabite zapreti vseh oken brskalnika.

In to bi moralo storiti - Chrome bi se moral vrniti tako, kot je bil prej.

Če ste naleteli na to objavo in zgornji naslov ne deluje ali ne morete najti zastave, je mogoče, da je bil ta trenutek odstranjen iz Chroma. To je lahko dobra stvar, saj lahko pomeni, da je Google razveljavil odločitev o samodejnem odjavi ... ali pa bi to lahko pomenilo, da smo zdaj zagozdeni v samodejno odstranjevanje sintetične distopije, ne da bi si jo upali popraviti.

Če omenjena metoda ne deluje za vas, obstaja nekaj bolj agresivnih možnosti. Mednje spadajo ta kramp v registru, pa tudi UnGoogled Chromium, ki je zunanji brskalnik, zgrajen iz starejše različice Chroma, ki preprečuje Googleovo integracijo. Nazadnje, če niste prepričani o teh možnostih ali če ste preprosto pri koncu, obstaja veliko drugih možnosti za brskanje po internetu. Če se Google še naprej spreminja, se lahko zgodi, da ga uporabljate prej ali slej.