koristni članki

Kako nastaviti privzetega uporabnika v Chromu

Če v Chromu uporabljate več računov, veste, kako koristno je, da predmete, kot so vaša osebna in profesionalna e-poštna sporočila, ločite. Na žalost, če enega uporabljate veliko več kot drugega, je preklapljanje z enega na drugega vsak dan pretirano. Če sledite nekaj smernicam in ustvarite nekaj bližnjic, lahko zagotovite, da boste vsakič odpirali pravi profil za Google Chrome, s čimer boste prihranili sitnost preletavanja med njimi.

Če imate v brskalniku Google Chrome samo en račun, je ta privzeti račun. Če niste seznanjeni s tem, kako dodati dodaten račun v brskalnik Google Chrome, je precej preprost.

Dodajanje uporabnika

  1. Kliknite ikono menija v zgornjem desnem kotu Chroma.
  2. Izberite »Nastavitve«.
  3. Izberite »Upravljanje drugih ljudi«.
  4. V spodnjem desnem oknu izberite »Dodaj osebo«.
  5. Vnesite ime osebe in izberite ikono.
  6. Izbirno: če gre za otrokov račun, potrdite potrditveno polje »Nadziraj to osebo«, če želite uporabiti Google račun za upravljanje spletnih mest, ki jih obiskujejo.

Ko ustvarite nadzorovanega uporabnika, se njihova zgodovina brskanja, zaznamki in druge nastavitve ne sinhronizirajo med napravami. Ne gre za Google Račun, ampak za račun brskanja po spletu, ki ga upravlja nadzornik (na primer nadrejeni).

Vklop privzetega uporabnika v sistemu Windows

V sistemu Windows lahko ustvarite bližnjico do pravega profila in tako zagotovite, da ste vedno v pravem računu. Ko "dodate uporabnika" (glejte zgoraj), označite "Ustvari bližnjico za namizje za tega uporabnika." Če ustvarite bližnjico na namizju za uporabnika v sistemu Windows, lahko preprosto izberete ustrezno ikono brskalnika (logotip Chroma z izbrano sliko profila) in zaženite Chrome z želenim profilom. Bližnjico lahko tudi preimenujete v karkoli želite.

Preklapljanje privzetega uporabnika na Macu

Ko zaprete Chrome, bo zadnji odprti profil tisti, v katerega ste prijavljeni, ko znova odprete brskalnik. To pomeni, da če želite, da je vaš delovni račun prvi, ki ga vidite, ko jutri zjutraj odprete Google Chrome, boste morali odpreti dve okni (eno ste prijavljeni v svoj osebni račun, eno pa v svoj delovni račun). Zaprite okno osebnega računa in zapustite Chrome, ko je okno vašega delovnega računa odprto. Ko naslednjič odprete Chrome, se bo vaš službeni račun prijavil.