koristni članki

Kako prenesti vse svoje fotografije na Instagramu in za vedno zapustiti Facebook

Razkritje preteklega tedna, da Facebook deli to, kar počnete na spletnem mestu, z drugimi podjetji, kot sta Microsoft in Amazon, je pripeljalo številne od nas, da smo začeli razmišljati (morda ne prvič) o izbrisu Facebooka in drugih aplikacij v lasti podjetja, kot npr. Instagram in WhatsApp.

Če izbrišete Instagram, gredo skupaj z njim tudi vaše fotografije. Se pravi, če jih najprej ne podprete.

Nalaganje fotografij na Instagramu in ustvarjanje varnostne kopije nekje je na splošno dobra ideja, tudi če ne razmišljate o odhodu s platforme. Če bi razmišljali o odhodu, bi to zagotovo želeli storiti. Tukaj je opisano, kako to storiti:

Najprej zaženite aplikacijo Instagram na telefonu in nato tapnite gumb profila na spodnji desni strani strani. Od tam se v zgornjem desnem kotu zaslona dotaknite gumba Meni (tri vrstice, zložene ena na drugo) in v spustnem meniju izberite »Nastavitve« (na samem dnu).

Na sredini naslednjega menija se prikaže seznam "Nalaganje podatkov". Izberite to in nato tapnite "Zahtevaj za prenos".

Prenos se ne bo zgodil takoj. Namesto tega vam bo Instagram poslal e-poštno sporočilo, ko bodo vaše fotografije uradno pripravljene za prenos, in vključil povezavo, s katero jih boste zgrabili. Postopek lahko traja do 48 ur, zato priskočite in bodite pripravljeni počakati.

Ko boste vse varnostno kopirali, lahko svoj račun prosto izbrišete, ne da bi skrbeli, da boste izgubili najljubšo sliko.