zanimivo

Kako preprečiti, da se iMessages slučajno pojavijo na drugih napravah

Če imate več Appleovih naprav, ste jih verjetno že prijavili z Apple ID-jem. Verjetno ste tudi opazili, da se, ko kličete Facetime, pokliče računalnik ali ko dobite iMessage piske za iPad. Za večino nas je to majhna sitnost, ki jo je vredno popraviti. Za druge je to nočna mora zasebnosti.

Primer: hudomušna zgodba zdaj že nekdanjega guvernerja Alabame Roberta Bentleyja, ki mu je Goofy ljubezen do poezije iMessage s svojim nekdanjim političnim svetovalcem in ljubico po naključju sinhroniziral s svojim iPadom, ki ga je izdala država, ki ga je slučajno delil tudi z ženo. Ups.

Verjetno je, da večina od nas želi ohraniti dostop do iMessages samo na svojih telefonih in morda prenosnem računalniku in tega ne potrebujemo v napravi Apple, ki jo imamo v lasti. Takole lahko preverite, kje ste prijavljeni, in preprečite, da bi se vam kaj takega zgodilo.

Oglejte si vse naprave, na katere ste prijavljeni

Najprej najprej omogočimo Apple ID-u malo revizije, da si ogledate vsako napravo, v katero ste prijavljeni.

  1. Pojdite na svojo Apple ID stran in se prijavite.
  2. Pomaknite se navzdol do razdelka Naprave in si oglejte, kje ste prijavljeni.
  3. Če je tukaj čudna ali stara naprava, kliknite nanjo in izberite Odstrani, da se odjavite.

Zdaj bi morali natančno vedeti, katere naprave, ki jih imate, še vedno povezane z vašim Apple računom.

Izklopite iMessage na dodatnih napravah

Verjetno ne želite, da se Apple ID popolnoma odjavi iz vsake naprave. Dobra novica je, da lahko izklopite samo sporočila (in Facetime, medtem ko ste na sporedu).

Kako to storite, je odvisno od naprave, ki jo uporabljate:

V napravah iPhone, iPad ali iPod Touch

Če ne želite, da se iMessages prikazujejo v iPadu ali na starem iPhoneu, je onemogočeno:

  1. Odprite Nastavitve> Sporočila.
  2. Izklopite stikalo iMessage na izklopljeno.
  3. Morda boste želeli tudi onemogočiti posredovanje besedilnih sporočil, ki pošilja običajna SMS sporočila, ki niso iMessage, iz vašega telefona v Sporočila na vašem Mac ali iPadu. Tapnite možnost Posredovanje besedilnih sporočil in počistite vse naprave, na katere ne želite, da gredo SMS sporočila.

Na Macu

Če ne želite, da se iMessages prikažejo na vašem Macu, se morate samo odjaviti:

  1. Odprite sporočila.
  2. Kliknite Sporočila> Nastavitve in nato izberite zavihek Računi.
  3. Izberite svoj račun za iMessage in kliknite gumb Odjava.
  4. Če se želite odjaviti iz Facetime, odprite Facetime, nato pa se pomaknite na Facetime> Preferences in kliknite Odjava.

Zdaj se vaša sporočila ne bodo sinhronizirala kjer koli, ki jih ne želite.

Delite svoje nakupe brez delitve zasebnih podatkov

Obstaja verjetnost, da je eden od razlogov, da ste lahko prijavljeni v Apple ID na več napravah, ker vaša družina večkrat ne želi kupiti istih aplikacij, glasbe ali filmov. No, v tem primeru delaš stvari narobe. Ne delite svojega računa z družino; nastavite skupinsko skupno rabo, tako da lahko imate oba računa.

Z družinsko skupno rabo si lahko medsebojno delite nakupe iTunes, iBooks in App Store, ne da bi dejansko delili račune. To pomeni, da vaši telefonski klici, pogovori iMessage, zgodovina brskanja po Safariju, fotografije in vse ostalo, kar je povezano z vašim Apple ID-om, ostanejo samo vaši. Z družinskim deljenjem je ena oseba organizator družine, ki vse to nastavi. Ta organizator v račun doda druge uporabnike in nato potrdi morebitne nakupe, ki jih poskuša opraviti nekdo drug v skupini. Teoretično bi to lahko storili tudi z osebnim računom in delovnim računom, kar bi pripomoglo k ohranjanju zasebnosti zasebnih podatkov.

Ponovno je nastavitev tukaj odvisna od naprav, ki jih imate:

V napravi iPhone, iPad ali iPod Touch

  1. Pojdite na Nastavitve in tapnite Apple ID.
  2. Tapnite Nastavi družinsko skupno rabo, nato pa tapnite Začni.
  3. Tapnite Nadaljuj, da se strinjate z družinskim organizatorjem, nato pa sledite ostalim navodilom, da v družinsko skupino dodate dodatne člane.

Od tu naprej lahko upravljate, odstranjujete ali dodajate nove družinske člane tako, da se usmerite v Nastavitve> iCloud> Družina.

Na Macu

  1. Odprite sistemske nastavitve.
  2. Kliknite iCloud.
  3. Kliknite gumb Nastavi družino in sledite ostalim navodilom, da v družinsko skupino dodate dodatne člane.

Zdaj lahko upravljate, odstranjujete ali dodajate družinske člane tako, da se usmerite v Sistemske nastavitve> iCloud> Upravljanje družine.

Omogoči dvofaktorsko preverjanje pristnosti

Nazadnje, zadnja stvar, ki jo želite storiti, je omogočiti dvofaktorsko preverjanje pristnosti, če še niste. To ne zagotavlja samo vašega Apple ID-ja in vsake naprave, ki je nanj povezana, prav tako vam preprečuje, da bi v prihodnosti naredili karkoli naključno, saj zahteva nekaj dodatnih korakov za prijavo. Z dvofaktorno avtentikacijo, ko se prijavite v napravo za prvič ga morate pooblastiti s potrditveno kodo, poslano drugi zaupanja vredni napravi.

Na primer, če dobite nov MacBook, se na ta MacBook ne morete prijaviti v Apple ID, dokler Apple ne pošlje kode na vaš iPhone. Še enkrat pa je nastavitev odvisna od naprave, ki jo uporabljate. To se morda sliši okorno, a Applova izvedba je manj moteča kot druge možnosti in varnost je vredna tega.

V napravi iPhone, iPad ali iPod Touch

  1. Odprite Nastavitve in tapnite Apple ID.
  2. Tapnite Geslo in varnost.
  3. Tapnite Vklopi dvofaktorsko preverjanje pristnosti in sledite navodilom na zaslonu, da zaključite postopek nastavitve.

Na Macu

  1. Pojdite na sistemske nastavitve> iCloud> Podrobnosti o računu.

  2. Kliknite zavihek Varnost.
  3. Kliknite Vklopi dvofaktorsko preverjanje pristnosti in sledite navodilom na zaslonu, da zaključite postopek nastavitve.

Zdaj vaš Apple ID ni samo varen, temveč je tudi veliko manj verjetno, da se boste slučajno prijavili v napravo, ne da bi zavedali posledice tega.

Poleg vsega pa še ena zadnja stvar: ne povežite osebnih računov z napravami, ki jih izda vaše podjetje, če delate za državo. To ni samo slaba oblika, temveč tudi nočna mora o zasebnosti. Poleg dejstva, da ste morda videti kot lutka, ko nekdo iz vašega IT oddelka to ugotovi, večina naprav, ki jih izda podjetje, dovoli dostop do vsega, kar počnete na tej napravi, svojemu podjetju. Torej, če prijatelju na tej napravi pošljete idiotsko, rasistično, škandalozno ali karkoli drugega neumnega sporočila, se vam lahko zgodi, da se bo to zgodilo.