koristni članki

Kako samodejno arhivirati vsako Facebook fotografijo na kateri ste označeni

Facebook je eno najpomembnejših mest, ki ga prijatelji in družina nalagajo slike. Verjetno je, da vas je nekdo vsaj na eni sliki označil za vas. Težava je, ko oseba, ki vas je označila, zapre svoj račun, te slike izginejo. Tukaj je, kako to preprečiti.

Tukaj je težava: ko prijatelj ali družinski član izbriše svoj račun na Facebooku (ali pa vas le oprosti po omamnem komentarju njihovih kavbojk), se vse njihove slike - vključno s tistimi, na katere ste označeni - za vedno izgubijo. To je lahko težava, še posebej, če se zanašate na družinske člane, da fotografirajo na dogodkih, da vam tega ni treba. K sreči je te slike enostavno avtomatizirati in arhivirati, če jih predhodno nastavite. Tukaj je opisano, kako to storiti, skupaj z nekaj idejami za vrnitev teh fotografij po dejstvo.

Prenesite vse fotografije, na katerih ste že označeni

Najprej morate prenesti vse fotografije, ki ste jih že označili, saj ne morete avtomatizirati storitve, da bi zgrabili starejše slike. Zaradi tega nam je všeč PhotoGrabber, brezplačna aplikacija za Windows in Mac, ki bo vse fotografije, ki ste jih označili, prelomila v enem samem naletu. Nekoliko okorno, a delo hitro opravi.

  1. Prenesite PhotoGrabber in ga odprite.
  2. Kliknite gumb "Prijava" in se prijavite na svojo Facebook stran.
  3. Izberite "Pooblasti aplikacijo" in kopirajte žeton za prijavo PhotoGrabber vas vrne v aplikacijo PhotoGrabber.
  4. Izberite »Želim prenesti« in potrdite polja fotografij, ki jih želite (Vse označene fotografije uporabnika vam bodo prinesle slike, na katerih ste prikazani, hkrati pa izberite »Celoten album, če vsebuje označeno fotografijo«, boste zagotovili, da boste dobili celoto film filma z dogodka).
  5. Izberite "sam" za prenos slik, na katerih ste označeni.
  6. Kliknite »Začni prenos« in pustite, da PhotoGrabber opravi svoje delo.

PhotoGrabber žal ni tako dober pri prenosu slik, na katerih ste označeni prek druge storitve (kot je Instagram), zato boste morda morali vstaviti in tudi ročno prenesti.

Samodejno arhivirajte fotografije, na katerih ste označeni s IFTTT

Najenostavnejši način za arhiviranje fotografij, na katerih ste označeni, je servisni avtomatizacijski webapp If This then That. Z IFTTT ga lahko nastavite tako, da se vsakič, ko ste označeni na Facebook fotografiji, ta fotografija naloži v drugo storitev po vaši izbiri.

  1. Pojdite na IFTTT in ustvarite račun.
  2. Izberite "Ustvari recept" in kliknite "to".
  3. Izberite Facebook, nato "Na fotografiji ste označeni", nato "Ustvari sprožilec."
  4. Izberite "To" in izberite storitev, v katero želite fotografije poslati (Dropbox, e-pošta, Flickr, Google Drive, Skydrive ali Evernote imajo najbolj smisel).

To je to. Ko vas nekdo označi na fotografiji, se bo ta fotografija samodejno shranila drugam. Prednost je, da bodo vaše družinske fotografije, skupinske slike in vse ostalo shranjene na trdem disku še dolgo, ko bodo prijatelji odstranili svoje Facebook strani.

Kako narediti slike, ko so prijatelji že izbrisali svoj račun

Uporaba IFTTT za avtomatizacijo fotografiranja fotografij je odlična, vendar vam v resnici ne pomaga, ko se babica nenadoma odloči, da je bolna od vseh Facebook dram in nenadoma izbriše svoj račun.

Če želite vrniti te slike, se morate obrniti do svojega prijatelja in ga zaprositi. Če nimajo varnostne kopije v računalniku, lahko te fotografije še vedno enostavno zgrabijo. Verjetno so ravnokar deaktivirali svoj Facebook račun, kar pomeni, da je te slike enostavno obnoviti. Prosite jih, da se prijavijo nazaj na Facebook (samo še enkrat!), In kliknite zobnik, da se odpravijo na stran z nastavitvami. Nato kliknite Prenesite kopijo podatkov o Facebooku, da prenesete vse fotografije. Tako boste dobili takojšen arhiv, ki vam ga lahko pošljejo. Za izbris vašega Facebookovega računa traja približno 14 dni, tako da boste pred tem ujeli manjkajoče slike.

To ni najpreprostejša metoda na svetu, toda če ne želite, da te slike za vedno izginejo na trdi disk nekoga, je to edina možnost - in še en razlog za samodejno arhiviranje slik, ki se premikajo naprej.