zanimivo

Kako si ogledate in delite svoje arhivirane Instagram zgodbe

Instagram je v torek v svoji aplikaciji za iOS in Android začel uvajati funkcijo, ki omogoča shranjevanje zgodb o Instagramu.

Zgodbe, ki po 24 urah tradicionalno za vedno izginejo, bodo zdaj shranjene v zasebni del vašega profila, ko izginejo iz javnega pogleda.

Najdete jih tako, da odprete svojo stran profila na Instagramu. Če želite dostopati do njih, pritisnite ikono Arhiviranje v svojem profilu (tisti gumb ure v zgornjem desnem kotu zaslona). Tam boste lahko preklapljali med arhiviranimi slikami in arhiviranimi zgodbami.

Če si želite ogledati, se lahko dotaknete katere koli zgodbe v svojem arhivu. Od tam se lahko odločite, da boste del svojega dela dodali v svojo trenutno zgodbo, dodali osvetlitev v objavo ali jo dodali kot poudarjeno v svoj profil.

Zdi se, kot da nobena zgodba ni bila arhivirana še danes, zato boste morali počakati 24 ur, preden boste lahko kaj videli.

Z novo funkcijo se bodo vse vaše zgodbe na Instagramu samodejno (zasebno) arhivirale. Če želite, da jih Instagram ne shrani, lahko funkcijo onemogočite tako, da v Instagramu odprete meni Nastavitve (dotaknete se treh pik v zgornjem desnem kotu), izberete nastavitve zgodbe in nato gumb Shrani v arhiv preklopite na izklopljen položaj .